dinsdag 28 december 2010

Ding 21 Sociale bibliotheek catalogi

De laatste loodjes wegen het zwaarst, lijkt wel. Maar dan nu eindelijk aan de slag met ding 21.
Allereerst maar weer wat achtergrond informatie gelezen. Even op de site van OBA 'My discoveries' bekeken. Wat is het toch geweldig dat alle informatie/materialen voor iedereen toegankelijk worden op deze manier. Zoveel meer mogelijkheden dan de 'gewone' catalogi; tags en recensies toe voegen aan materialen en lijsten maken. Het is toch hartstikke leuk dat je wensenlijsten kunt maken van wat je nog wilt lezen, zien en beluisteren.
Voor iedereen wordt alles toegankelijk. Alleen vraag ik me wel af hoe je dat wat je gevonden hebt, bij jou thuis krijgt. Via de bibliotheek uiteraard. Maar tot nu toe kunnen we slechts materialen reserveren die in Nederland verkrijgbaar zijn. Ibl over de grens zeg maar, is tot op heden toch nog niet mogelijk voor openbare bibliotheken? Dat zou natuurlijk helemaal geweldig zijn.
Zoeken.bibliotheek.nl ofwel Zoek&Boek is inmiddels gesneden koek. Daar werken we dagelijks mee in de front office. Prima systeem. En blij dat het bestaat want de Concerto catalogus van de KopGroep bibliotheken is erg beperkt.

zondag 12 december 2010

Ding 20 Last fm

Het lijkt wel of alle 'leuke dingen' voor het laatst zijn bewaard.
Op Last fm even rondgekeken en wat muziek beluisterd. In de kersttijd is één van mijn favorieten Maria Carey met All I want for christmas is you.; maar natuurlijk ook John Mayer en John Legend beluisterd. Erg leuk dat je meteen foto's, video's, concerten en wat dies meer zij, van je favorieten kunt bekijken. Geweldig en wat een ongekende mogelijkheden.
Wat de bibliotheek hiermee kan zie ik zo 1,2,3 niet. Vooral leuk voor gebruik thuis denk ik, zo. Maar waarschijnlijk  biedt Last fm en Spotify wel mogelijkheden voor muziekbibliotheken. Ik ben in ieder geval erg blij dat ik via de 23-dingen cursus Last fm en Spotify heb leren kennen!

vrijdag 3 december 2010

Library thing; ding 19

Wat een ontzettend leuk ding is dit! Nog nooit van gehoord maar blij dat ik Library thing nu leer kennen. Dit is voor iedereen die van boeken en lezen houdt geweldig. Eindelijk al je boeken netjes op alfabet van schrijver of lekker op titel. Orde in je  boekenkast. Omdat ik op 't werk 'altijd' alfabetisch bezig ben, heb ik ze thuis op kleur. Niet echt handig voor de terugvindbaarheid maar het staat wel fraai. Denk niet dat ik meters op kleur heb staan. Mijn boekenkast is helaas erg klein wat te maken heeft met eeuwig ruimtegebrek in een niet al te groot huis.
Allereerst de rondleiding gedaan op Library thing. Lekker in het nederlands. Daarna natuurlijk aangemeld en lid geworden. Vervolgens de nodige titels toegevoegd. Ik ga hier zeker mee verder want ik vind dit echt superleuk.

donderdag 2 december 2010

You tube; ding 18



Dit ontroerend, mooie, filmpje van YouTube wil ik jullie dolgraag laten zien. Ik kreeg het een keer van een vriendin toegestuurd. Heb het onmiddellijk bekeken en vond het zóóó ontzettend mooi en ontroerend.
Het is van de winnaar van Ukraine's got talent 2009, Kseniya Simonovo, en beeldt via zand animatie een verhaal over oorlog en liefde uit. Ik zat echt met tranen in mijn ogen te kijken. Kippevel!! Ik ben benieuwd of jullie het al kennen en of jullie het ook zo mooi vinden.
Regelmatig bezoek ik YouTube om te kijken en luisteren naar mijn favourite muziek; John Mayer met stip op 1, Michael Bublé, Carol Emerald, om er maar een paar te noemen. Of om gewoon naar maffe, lachwekkende filmpjes te kijken. YouTube is toch vooral ook 'fun'.
De bibliotheek zou op de site  filmpjes kunnen  laten zien via Youtube. Te denken valt aan instructiefilmpjes van bv. de selfservice of  het verlengen van materialen via de site, uitleg over de catalogus en promotie van landelijke activiteiten zoals de Boekenweek, Nederland Leest.Maar ook een videoverslag van een activiteit om te leners te laten zen wat er zoal gebeurt in de bibliotheek.

Ding 17 Mobiel internet

                       
Wat een ongekende mogelijkheden met mobiel internet. Atijd en overal op internet. En wat een toepassingen. Zelf ben ik meer van het ouderwetse type dat het prima vind om slechts te bellen en te smsen met een mobiel. Tot voor kort had ik een 5jaar oud mobieltje,  tot zeer grote ergenis van mijn pubermeiden!,  maar met mijn verjaardag heb ik een Samsung gekregen waar inderdaad ook de mogelijkheid op zit voor internet en dus ook Hyves, Facebook, Lastfm, Samsung apps, Games, Fun and info etc. Maar ik heb nog geen internet abonnement. Ik voel nog geen behoefte om ALTIJD EN OVERAL online te zijn. Wellicht komt dat nog. Want het is natuurlijk wel erg handig als er bv GPS op zit en je dus altijd van A naar B kunt komen.
Voor de bibliotheek zou het geweldig zijn als de catalogus en de site mobiel raadpleegbaar zijn. En dan natuurlijk meteen met de mogelijkheid om te reserveren. Mooie ontwikkelingen,  maar met al de bezuinigingen die in de lucht hangen kan ik me zo voorstellen dat biblotheekapps. voorlopig nog toekomstmuziek is.


Bovenstaande afbeelding komt van het blog Mijns Inziens van Edwin Mijnsbergen, d.d. 24.10.2010 en behoort bij het stuk ´Websites bibliotheken nog niet mobiel´.

woensdag 1 december 2010

Ding 16 Sociale netwerken

Van Hyves was ik uiteraard, zou ik zeggen, met twee pubers in huis, op de hoogte. En zeker hoe snel, sneller dan in de echte wereld, je hoeveel vrienden maakt. Vijfhonderddrieenveertig vrienden, duh. Geef maar maar gewoon drie echte vrienden, denk ik dan op mijn beurt.
Facebook en LinkedIn waren me ook al bekend. Manlief ´zit op´ LinkedIn en verschillende ´echte´ vrienden heb ik uiteraard gehoord over Facebook. maar wel vaak met een soort van verzuchting over het allemaal te MOETEN bijhouden. Tsja, vrienden kosten een hoop tijd.........
Van een hoop sociale netwerken had ik nog geen weet. Voor iedere leeftijd of interesse is er wel een netwerk waar je je bij kunt voegen en thuis kunt voelen. Dat vind ik natuurlijk geweldig. Vooral ook LinkedIn of Bibliotheek 2.0 natuurlijk, waar je elkaar beroepsmatig opzoekt om ideeën en informatie uit te wisselen over je vak zijn erg handig.
Ik heb even rondgekeken op Dizzie en vond dat echt superleuk! Geweldig al die toplijsten, recensies, en reacties. Maar aanmelden en actief zijn op Dizzie zie ik mezelf nog niet doen. Ik hou het bij ´rondkijken´ denk ik.
De bibliotheek kan wellicht ook hier een rol vervullen. Hoe precies weet ik nog niet maar misschien wel dat er voor de verschillende doelgroepen iets kan worden bedacht.

woensdag 17 november 2010

Kaartfun; Googlemaps; ding 15

Met recht fun! Met Googlemaps en Streetview de nodige adressen van familie en vrienden opgezocht. En ja hoor; in de kortste tijd sta je bij ze op de stoep. Uiteraard ben ik ook even met streetview naar de Oostwal 6 gegaan om de bieb 'te bezoeken'.
Erg leuk. En handig, praktisch. Als je ergens voor het eerst naar toe gaat, kun je je prima oriënteren.
De bibliotheek is natuurlijk op deze manier ook goed terugvindbaar
Toepassingen voor de bibliotheek kan ik zo snel niet verzinnen maar zullen er ongetwijfeld zijn. Ik zal eens gaan kijken wat de collega's op hun blogs hierover schrijven!

Luccia

I.M.ofwel ding 14

Ik heb al de nodige ervaring met MSN opgedaan op 't werk.
Enige tijd geleden heb ik regelmatig met o.a. oud collega Nel Lamper uit Niedorp via MSN contact gehad. Erg handig. Als je van elkaar weet dat je aan 't werk bent en je hebt bv. MSN of Google Talkback aan staan kun je snel van gedachten met elkaar wisselen.
Voor 't inlichtingenwerk kan 't misschien handig zijn om jongeren te bereiken of kinderen. Ik denk bv. aan een chatvragenuurtje op woensdagmiddag waarin dan vragen voor spreekbeurten en werkstukken gesteld kunnen worden. Uiteraard moet je genoeg mensen in de back office hebben die dit kunnen uitvoeren. In de front office zie ik dit niet zo snel gebeuren. Daar moet je er zijn voor de leners die naar je toe komen met hun vragen.
Voor 23dingen had ik een gmail account gemaakt dus is chatten via Google Talkback peanuts, mits je natuurlijk weer de nodige 'contacten' hebt toegevoegd.
Gaandeweg de cursus merk ik dat Google wel heel veel te bieden heeft. Een MSN account is eigenlijk dan weer niet nodig. Dat lijkt me dubbelop.
Voor deze oefening heb ik bij LibSucces wiki gekeken naar de bibliotheken die IM gebruiken bij 't inlichtingenwerk. Geen Nederlandse openbare bibliotheken gevonden maar wel de TU Delft en de bibliotheek van het Vredespaleis te Den Haag. Er is duidelijk op de site te zien of je je vraag via een chat kunt stellen en of de bibliothecaris aanwezig is. Zou toch ook voor de openbare bibliotheken geschikt kunnen zijn? Misschien op bepaalde uren zodat je makkelijk de juiste mensen kunt inroosteren?

Luccia

dinsdag 16 november 2010

Del.icio.us [ding13]






Allereerst de video uitleg bekeken en beluisterd. Erg duidelijk. Ik had nog nooit van Delicious gehoord maar nu dus wel. Een handige site om online je favorieten te bewaren en rangschikken. Dit biedt natuurlijk uitkomst als je geen vaste werplek hebt en toch via je favorieten informatie wilt zoeken. En het is weer handige manier om informatie te delen met anderen. Dit maakt het weer geschikt voor de bilbiotheek, lijkt me.
Tijd voor koffie! Wellicht ga ik nog eens een website toevoegen!

Luccia

Twitter 3

In het vorige bericht twijfelde ik nog om te twitteren maar ik ben nu wel om. Ik vind het eigenlijk hartstikke leuk om wat mensen, oraganisaties en bibliotheken te volgen. Voel me niet zo geroepen om zelf tweets de wereld in te zenden. Alleen ben ik bang dat ik het na verloop van tijd zal laten versloffen domweg omdat het toch weer tijd kost en het nog niet in 'mijn systeem' van routine 'dingen'zit. Als ik zo de bibliotheken bekijk die tweets de wereld in gooien, gebruiken ze Twitter toch vooral als een van de middelen om leners te attenderen op de activiteiten. Dat is prima. De lener kan zo zelf kiezen op welke manier hij op de hoogte wil gehouden worden.De een vindt een nieuwsbrief prettig, een ander kijkt raag op de site en nummer drie kiest voor nieuws via Twitter.


Luccia

woensdag 3 november 2010

Twitter deel 2

Ik heb nu wel een twitter account maar ik zie mezelf het eigenlijk nog niet zo één-twee-drie gebruiken. Het is een tijdrovende klus om in contact te komen met twitteraars die je kent en jezelf bij een groep toe te voegen. Bovendien lijkt het me toch het snelst als je tweets de wereld instuurt/ontvangt via je mobieltje i.pv., in mijn geval, een zeer trage computer.
Ik heb wel nog even gelezen over Tweetdeck; de browser die je verbindt met contactpersonen op Twitter, Facebook, LinkedIn etc.
Duidelijke categorieen helpen je op weg naar het onderwerp waarover je met anderen wilt communiceren. Erg 'des bibliotheeks', indeling naar onderwerp en alfabetisch gerangschikt. Via rubrieken als steden, kunst, techniek, politiek en eten bv. kom je snel in contact met mensen die dezelfde interesses delen.
Tot slot nog even gekeken op het blog van Wilma van den Brink. Zij stelt dat sociale media een prima middel lijken om aan de weet te komen wat klanten van de bibliotheek vinden en hoe de organisatie vervolgens meer kan aansluiten bij de verschillende doelgroepen.Via bv. Twitter meer interactie met de klanten. Dit lijkt me prima!
Tot zover Twitter, op naar ding 13:)

Luccia

zondag 31 oktober 2010

Twitter [ding 12]

Jeetje. Ding 12, al bijna op de helft........
Geen idee of ik wel wil twitteren. Want tsja, snel nieuwtjes en berichten delen. Dat gaat toch het snelst via je mobieltje denk ik. Maar goed. Ik ga 't proberen via een oude, trage computer. Dit betekent dat er weer een account moet worden aangemaakt. Dat is nog niet zo easy want een orginele twitter naam heb je niet zo maar. Lucia, lucia adriana, lucie, adrianalucia; allemaal al bekend bij Twitter. Mijn naam in het engels bood uitkomst! 'luciethorne' was nog niet bekend! vanaf heden dus wel!
Ik hou 't nu even voor gezien maar ga later weer aan de slag met twitter. Ik zag nu niet zo snel hoe 't een en ander werkt......
Nog even genieten van 't weekend!

Luccia

Ontdek wiki's [ding 11]

Zondagmiddag 31 oktober. Mijn mannen zijn naar de wedstrijd AZ-Feyenoord en mijn pubermeiden doen zo hun eigen 'ding'. Ik heb heb me wederom teruggetrokken op zolder [de laptop heeft nog steeds kuren] om dit keer wiki's te ontdekken.
Wat grappig dat de term is afgeleid van een Hawaiiaans woord! En als ik zo het een en ander lees bieden wiki's ongekende mogelijkheden.
Ik heb gekeken op de publiekswiki van Deventer en vond dat er goed uitzien. Vooral ook alle reacties van kinderen over hun opdracht over Corneille. Leuk dat kinderen op deze manier met een opdracht voor school bezig zijn en dat kunnen laten zien op de wiki van de bibliotheek.
Ik denk dat het voor de bibliotheek wel heel nuttig zou zijn om via een wiki de mening van de leners te horen. Dit kan natuurlijk over uiteenlopende zaken. Ik denk aan bv. de openingstijden, de abonnenmenten, de inrichting, lezingen, tentoonstellingen. 'Wij' verzinnen zo vaak iets maar hoe kijkt de lener er tegen aan? Meer interactie met de lener lijkt me interessant en leerzaam!
Behalve voor leners is een wiki, denk ik, ook handig voor de medewerkers. Ook zij kunnen hun bevindingen en ideeen kwijt over allerlei zaken. Te denken valt aan o.a. projecten, handleidingen.
Ik ben benieuwd of de Kopgroep aan de slag gaat met een wiki.

zaterdag 30 oktober 2010

Google docs [ding 10]

Deze oefening gaat niet zo flitsend als ik zou willen. Het is zaterdagavond 11 uur; de laptop werkt helaas niet naar behoren dus dan maar huiswerk maken op zolder alwaar ik op een oude computer aan de slag probeer te gaan met Google docs. De computer werkt zeer traag dus ik moet mezelf dwingen om niet mijn geduld te verliezen en snel weer naar beneden te gaan om gezellig met een glaasje wijn op de bank te gaan zitten.
Bij deze oefning hoeven 'we' ons nergens aan te melden want 'we' zijn al in het bezit van een google account. Via Google; meer; documenten ben ik bij Google Docs beland. Vervolgens heb ik een document van de compter ge upload [kookles nic. beets school] en, voila, hij staat  tussen de andere documnten.
Voor collega's die gezamelijk aan een document werken is dit natuurlijk helemaal handig. Ik kan me heel goed voorstellen dat als je op verschillende locaties werkt, Google Docs  een uitkomst biedt. Hoe handig voor de KopGroep!
Ik hou het voor gezien en ga nu heel snel van een wijntje genieten!

Luccia

woensdag 27 oktober 2010

Ding 9 ofwel evaluatie

Bloggen, RSS, Flickr, zijn de 'dingen' die we tot nu toe hebben leren kennen en gebruiken. Ik was al wel op de hoogte van deze termen maar tot op de dag van de cursus,  zowel privé als op het werk, nog nooit mee gewerkt. En eerlijk is eerlijk, er gaat een wereld open met ongekende mogelijkheden. Alles is met iedereen te delen. Als je dat wilt tenminste. Ik denk dat ik privé iets terughoudender ben. Want ik wil helemaal niet van alles met iedereen delen.. ..
Tot nu toe vind ik het wel erg  leuk om eens aan de slag te gaan met een blog, RSS en Flickr en zelf te ontdekken hoe het een en ander werkt. Ondanks dat het toch wel veel tijd kost..... Maar ik vraag me soms wel eens af waarom iedereen in de organisatie er mee aan de slag moet. Velen, en wellicht ikzelf ook, gaan wat ze geleerd hebben niet  gebruiken in de huidige functie. Misschien ga je er thuis mee werken, maar daar steekt onze werkgever toch niet zoveel energie in? Zolang je met wat je geleerd hebt blijft werken, kun je het toepassen. Maar als de cursus voorbij is en je een paar maanden niet meer actief bent met je blog, zakt de informatie wel erg snel weg, ben ik bang. Voor velen in onze organisatie is een lezing of workshop toch wel voldoende om kennis te nemen van wat 2.0 is en wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk is er onderscheid in 10dingen of 23dingen, maar dan nog. En wat als je alleen in de front-office werkt? Dan ben je toch echt heel erg druk met de uitleen en hou je geen tijd over voor wat dan ook te doen op het web.
Een blog zou natuurlijk geweldig zijn voor de KopGroep maar dan stel ik me voor dat er iemand fulltime mee aan de slag gaat. En voor een klantenpanel lijkt het me ook een prima medium.
Flickr is prima te gebruiken voor allerlei aankondigingen en posters voor de mensen van PR en COD, stel ik me zo voor. Maar ook erg leuk om foto's en filmpjes van lezingen, workshops, tentoonstellingen en allerlei andere activiteiten te plaatsen zodat collega's van elkaar op de hoogte blijven en ideeën bij elkaar opdoen.
RSS is natuurlijk helemaal handig als je op de hoogte wil blijven en ontwikkelingen wil volgen op je vakgebied. Ik heb wel gemerkt dat je er voor moet waken je niet al te enthousiast aan te melden bij allerlei sites omdat je vervolgens geen tijd hebt om alles te lezen.
Ik ben benieuwd naar de volgende 14 'dingen' en ga gauw verder aan de slag met ding 10 want ik wil wel graag bij blijven!

Luccia

dinsdag 26 oktober 2010

Leo is doining the ugly dance

Wat vliegt de tijd toch. Alweer even geleden dat ik actief met 23 dingen bezig was. Ik kijk regelmatig, zo niet dagelijks wel even op een ieders blog maar zonder dat ik zelf met mijn 'huiswerk' bezig ben. Nu eindelijk even aan de slag met het laatste onderdeel van Flickr; bewerken van foto's.
Dit is echt lachen. Maar wanneer gebruik je dit soort dingen. Wellicht voor een grappig fotoboek bij verjaardagen, jubilea of afscheid van een collega?
Ik heb in ieder geval erg veel lol gehad om een foto van mezelf in deze maffe danser te plaatsen.
Ik hoop wel dat de link werkt, dan kunnen jullie ook even lachen!

http://www2.theuglydance.com/?v=limnxpxwp5

Luccia


woensdag 13 oktober 2010

Kinderboekenweek 2010




De foto hiernaast heb ik vorige week genomen tijdens de teken- en schilder middag t.g.v. de Kinderboekenweek in de bibliotheek van Harenkarspel. Vervolgens geplaatst op mijn eigen Flickr account en uiteindelijk naar mijn blog verplaatst. Ik vind het erg leuk als 'dingen' lukken! Het kost de nodige uurtjes maar het is ook wel 'fun'.
Zowel vorige week woensdag, als vanmiddag kwamen er veel kinderen naar de bieb om lekker te tekenen, schilderen en soms ook lekker te kliederen. Schilderen op de ramen was een groot succes! In een mum van tijd waren de ramen voorzien van prachtige kunstwerken.. Daarnaast waren de kids druk met portret tekenen, striptekenen, kleurplaten,  en graffiti.
In Tuitjenhorn kijken we terug op twee zeer geslaagde Kinderboekenweek - woensdagmiddagen!

Flickr verder ontdekken.......

Vanavond maar weer eens kijken wat je allemaal voor leuks kunt doen met  Flickr. Ik kies voor aan de slag gaan met een van de grappigste toepassingen en wel: De Trading Card Maker.
Dit is echt 'grappig! 'Fun met Flickr'!
En best eenvoudig. Een foto uitgekozen vanaf  de computer en dan gewoon de stappen volgen. Easy does it!
Zie hiernaast het resultaat. Mijn meiden in de sneeuw in Schoorl. In een mooi koud, blauw kader.

Autumn Light


Nog even checken of het nu echt allemaal werkt. En ja hoor. Wat is het dan toch simpel en vooral erg leuk! Ben blij dat mijn inspanning beloont wordt! Iedere foto op Flickr die gedeeld kan/mag worden is nu met 1 klik op de 'blog this' knop eenvoudig te plaatsen in mijn blog.
Het trefwoord 'autumn' leverde weer geweldige foto's op. Zoals deze dus hiernaast.
De herfst is niet bepaald mijn lievelings seizoen want vaak regen, storm en andere ellende. Maar al die prachtige kleuren, met zonlicht!, en natuurlijk al die mooie paddenstoelen; dat is wel super!

Miek Uttenhout ofwel: Lollipop tijdens Oerol 2010

Jippie. Na wat gestoei op Flickr gebeurt wat ik zo graag wilde!!!!
Mijn blog aangemeld bij Flickr en nu is het met 1 druk op de knop 'blog this',  mogelijk om foto's van Flickr direct op het blog te plaatsen. Hehe, wat een bevalling.
En wat een superfoto is dit van Lollipop. Het was een waanzinnige 'voorstelling'; dat wat Miek Uttenhout deed/zei speelde zich slechts af in de verlichte, glazen stolp. Echt maf.
Maar ik ben nu superblij dat deze flickr actie gelukt is!

donderdag 7 oktober 2010

Flickr excercise

Tsonge tsjonge. Wat een tijdrovende oefening is dit. Niet 'so easy' allemaal. Voor mij tenminste niet. Ik heb er nu de nodige uurtjes ingestoken maar ben nog niet tevreden want allerlei dingen gaan nog mis.
Ik heb wel een account aangemaakt voor Flickr. En Yoehoe, een Yahoo account.
Heel veel leuke foto's van Oerol 2010 gevonden maar waar zit toch die handige 'blog this' knop. Ik kan 'm nergens vinden. Oké, dan via het kopiëren van de URL van de foto. Maar als ik dat doe, via eigenschappen foto, komt er steeds een foutmelding. Geen succes aldus.
Gistermiddag heb ik tijdens de doemiddag t.g.v. de Kinderboekenweek wat foto's gemaakt met het idee ze te plaatsen op Flickr. Ze staan op mijn account maar ik krijg ze vervolgens niet van het account naar het blog. Ook jammer.
Helaas, nog geen succes story. Ik moet maar gauw naar het inloopspreekuur van Tiny! Gauw een afspraak maken zodat de 23dingen dokter me van mijn Flickr kinderziektes af kan helpen........
Onderstaand toch een fraaie foto van Oerol 2010. Geeft prachtig het thema 'Zilte luchtspiegelingen' weer.

Luccia

zondag 3 oktober 2010

Really Simple Syndication [week 2; ding 4 en 5]

In voorgaande automatiserings cursussen heb ik al weleens gehoord van RSS maar tot op heden nog nooit gebruikt. Ik vraag me af of ik het daadwerkelijk nodig heb cq ga gebruiken in mijn mia functie. Ik begrijp dat je van zoveel mogelijk ontwikkelingen in bibliotheekland op de hoogte moet zijn en blijven en daar zijn de rss feeds van de diverse bibliotheken en blogs van bibliothecarissen uiteraard een uitstekend hulpmiddel bij. Tot op heden blijf ik op de hoogte via collega's, cursussen, werkoverleg en mijn leidinggevende. Voldoet goed. Maar via rss feeds op bibliotheekgebied ben ik wellicht sneller op de hoogte.
Vandaag heb ik me via  mijn Gmail account aangemeld bij Google reader en ben vervolgens op zoek gegaan naar sites waarvan ik rss feeds van wil ontvangen.
Ik heb me aangemeld voor nieuws van o.a. Bibliotheek Kennermerwaard, DeKop groep bibliotheken[uiteraard], OB Amsterdam en het NBLC.
Dat is natuurlijk best leuk maar dan het nieuws ook bijhouden. Wellicht ga ik snel schrappen in de lijst......of is het allemaal zo interessant dat ik er nog een aantal ga toevoegen? De tijd zal het leren.

dinsdag 28 september 2010

dinsdag 28 september 'Koninklijke tweets?'

Ik las vanmorgen in de Volkskrant dat Beatrix en Willem Alexander ook aan het twitteren zijn geslagen. Wat moet ik  me daar bij voorstellen? Ik mag toch wel aannemen dat ze twitteren in 's lands belang. Ze zullen toch niet in het openbaar gaan neuzelen over van alles en nog wat? Zou Maxima ook te vinden zijn op Twitter? 
Ik weet niet wat ik ervan moet vinden........Ach, ze doen ook eigenlijk maar!

Luccia

maandag 27 september 2010

Maandag 27 september

Wat 23-dingen toch wel allemaal teweeg brengt......'iedereen is er toch wel, in meer of mindere' mate mee bezig. Bij de één verloopt alles soepeltjes en bij de ander kost het de nodige hoofdbrekers. En kijk mij nou; maandagavond 22.48 uur.....zit ik nog acher de computer! Nu doe ik dat wel eens vaker maar dan echt voor de lol. Ik bedoel,gewoon lekker struinen op Marktplaat naar dat ene geweldige jurkje, of dat helemaal te blitse jasje. Of op zoek naar leuke sites waar brocante te vinden is of waar je styling ideeen op kunt doen voor de tuin of huis.
 Vanmiddag in de bieb was 23-dingen/10 dingen toch wel een hot item. 'Heb jij dit al voor elkaar' en 'hoe doe jij dat nou' en 'bij mij lukt dit niet' etc. etc.
Of 'dingen' lukken of niet;  iedereen is er druk mee en doet, denk ik vooral haar/zijn best.
Ik hou 't vandaag voor gezien; tijd voor Pauw en Witteman!

Luccia

zondag 26 september 2010

Week 1 ; oefening 1; ding 1,2,3

23 DINGEN,


One, two, three and GO.  23 dingen/10 dingen, 50 woorden/100 woorden. Na de eerste bijeenkomst in Den Helder mogen we zelf aan de slag. Een pluim voor Edo! Wat een ontzettend leuke inleiding. Vooral de ondersteunende filmpjes vond ik erg grappig en ook verhelderend.
En dan zelf aan de slag! Ik ben benieuwd of ik 't leuk ga vinden. Maar waarom niet? Ik ben eigenlijk altijd wel in voor nieuwe dingen. Als ik maar eenmaal gestart ben, zal 't wel loslopen. Maar waar haal ik de tijd vandaan om het allemaal bij te houden? Het kan voor een deel in de baas zijn tijd, maar tsja,.......de tijd van de baas is kostbaar en er ligt altijd wel werk te wachten want 'wanneer is 't werk klaar?' En dat is thuis al niet anders. Druk in het échte leven en nu ook nog eens druk met een blog in de virtuele wereld.
Nog even wegwijs worden op de 23-dingen site. Waar vind je wat en hoe pak je 'de dingen' het handigst cq het snelst aan. Leve de coach! Die heeft me snel op weg geholpen. G-mailadres maken was gelukkig zo gepiept. Bedenken van een beetje leuke naam voor 't blog kostte me iets meer tijd en het aanmelden ging, m.b.v. de coach ook wel vlot. En vandaag, zondagmiddag na een heerlijk strandwandeling en een kop koffie bij Sissy Boy, dan eindelijk een stukje schrijven over de eerste 3 stappen van de 23 dingen.
Het ei is gelegd; 3 dingen gedaan dus dat betekent dat ik mijn huiswerk af heb. Jippie. Ik ga weer lekker genieten van het mooie weer. Dit viel reuze mee. Hopelijk blijft het allemaal zo leuk.